istanbultrafikvakfi@trafikvakfi.org.tr 0212 275 24 00 : 09.00 - 17.00
İstanbul Trafik Vakfı'nın 2000 yılında hedeflerin de yer alan 2 adet Ambulans alımı 2001 yılında 4 adette çıkartılarak trafik kazalarında kullanılmak üzere ücretsiz olarak İstanbulluların hizmetine sunulmuştur. Ancak vakfın küçülme politikası kapsamında 15.08.2004 tarihinde faaliyetleri durdurulan ambulanslardan 2005 yılı itibarı ile 2 adedi istanbul Emniyet Müdürlüğüne 1 adeti Arnavutköy Polis Meslek Yüksek Okuluna hibe edilmiştir. 1 adedi vakıf bünyesinde bırakılmıştır.

Trafik VakfiTrafik VakfiTrafik Vakfi

Vakıf Ambulansları tam donanımlı olup her türlü vakada ilk müdahaleyi yapabilecek tıbbi malzemelerle donatılmıştır...

Ambulanslarımız bir protokol çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğümüzün 112 Acil Yardım ve Kurtarma hizmetlerine bağlı olarak trafik hacminin büyük olduğu ;

  • Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 

  • Boğaziçi Köprüsü 

  • Şakir Koç Gişeleri

  • Çamlıca Gişelerinde

ücretsiz olarak hizmet vermek üzere konuşlandırılmıştır.

Ambulanslarımız vakalara, İl Sağlık Müdürlüğünün görevlendirdiği eğitmli doktor, hemşire ve Vakıf tarafından görevlendirilen şoförden oluşan üç kişilik ekiple gitmektedir.
Vakfımız tarafından görevlendirilen sürücülere; hizmete yönelik tıbbi eğitim, sürücü teknikleri, ambulans ekipmanlarını kullanma ve haberleşme kuralları konularında eğitimler süreli olarak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilmektedir.